Lucky Fish w światowej czołówce jakości!

W Lucky Fish nieustannie dążymy do ciągłej poprawy jakości naszych produktów. To nie pusta deklaracja, ale fakt, który właśnie został potwierdzony przyznanym naszej firmie Certyfikatem Międzynarodowego Standardu Żywności IFS (The International Food Standard).

Międzynarodowy Standard Żywności to gwarancja bezpieczeństwa i wskazanie wysokiej klasy towarów LUCKY FISH skontrolowanych pod wieloma aspektami: od dostawy subproduktów, poprzez każdy etap produkcji, pakowanie aż po transport. Sprawdzony został także system eliminowania ewentualnych błędów oraz w ostateczności ich sprawnej i skutecznej naprawy w ramach mechanizmu reklamacji. Tak sprawdzony system produkcji oraz same produkty naszej marki dają naszym klientom pewność, że sięgając po pakowane zestawy sushi, kimbapy i sałatki z logiem Lucky Fish, wybierają produkty światowej jakości, zdrowe i bezpieczne.

Certyfikat IFS jest konsekwencją podjętej przez Zarząd Lucky Fish strategii, w ramach której firma stawia na produkty wyprzedzające konkurencję swoją wysoką klasą: ręcznie tworzone, pozbawione sztucznych substancji dodatkowych i możliwie jak najbardziej zbliżone do receptur kuchni Dalekiego Wschodu.

Jak tłumaczy Greta Trepa – specjalista ds. jakości Lucky Fish, wdrożenie standardu IFS wiąże się zarówno z posiadaniem sprawnie funkcjonującego systemu HACCP, udokumentowaniem pochodzenia surowców oraz zdefiniowaniem możliwych zagrożeń i opracowaniem metod ich zapobiegania. Jest równocześnie dowodem, że producent dba o dobrą jakość i bezpieczeństwo zdrowotne swoich produktów oraz usług. Pracownicy są
lepiej przeszkoleni a tym samym mają wyższą świadomość w zakresie procesów realizowanych w zakładzie.

System IFS został opracowany przez członków Niemieckiej Federacji Handlu Detalicznego wraz z członkami jej francuskiego odpowiednika. Założeniem standardu jest umożliwienie obiektywnej oceny systemów bezpieczeństwa i jakości żywności u dostawców. System certyfikacji w ujednolicony sposób odnosi się do wszystkich etapów przetwórstwa spożywczego z wyłączeniem produkcji pierwotnej. Do podstawowych celów Międzynarodowego Standardu Żywności należą:

  • stworzenie wspólnego standardu o jednolitym systemie oceny,
  • praca z akredytowanymi jednostkami certyfikującymi oraz wykwalifikowanymi audytorami,
  • zapewnienie porównywalności i przejrzystości w całym łańcuchu dostaw,
  • obniżenie kosztów i oszczędność czasu zarówno dostawców jak i handlowców detalicznych i hurtowych.