Produkcja sushi

Sushi Lucky Fish to nasz flagowy produkt, z którego jesteśmy szczerze dumni ? rozpoznawalny, doceniany przez konsumentów, stworzony z najwyższą precyzją i zgodnie z japońskimi prawidłami sztuki. Z radością dzielimy się z Państwa klientami tym, co daje im satysfakcję i po co chętnie sięgają na sklepowych półkach.

 

Tworzymy sushi w poszanowaniu filozofii, jaka temu towarzyszy, objawiającej się w szacunku do żywności, radości z jej spożywania oraz staranności przygotowania. Wierzymy, że prawda, którą przekazujemy w naszych produktach znajduje docenienie wśród klientów, dzięki czemu sushi Lucky Fish to nie tylko sztuka czy moda, ale też wartościowy, zdrowy i smaczny, a jednocześnie szybki posiłek. Sushi Lucky Fish to nasza własna, manualna produkcja odbywająca się z udziałem wykwalifikowanych mistrzów sushi oraz pod stałą, wieloetapową kontrolą jakości ? od selekcji surowca, poprzez dobór składników, skrupulatne ważenie, porcjowanie, pakowanie aż po wysyłkę i ekspozycję.

 

Do produkcji sushi używamy najlepszych z możliwych składników: włoski okrągły ryż, najlepszy na rynku sos sojowy, produkowane specjalnie dla nas paluszki surimi, polskie warzywa czy też marynowane polędwice łososia, nad których recepturą pilnie czuwamy. Nie stosujemy tanich zamienników czy wypełniaczy. Każdy zestaw naszego sushi to w pełni wartościowy i oryginalny produkt.

 

Każdy zestaw sushi Lucky Fish jest starannie pakowany w technologii MAP (Modified Atmosphere Packaging), która gwarantuje utrzymanie świeżości produktu a jednocześnie nie wymaga dodatku konserwantów. Ten rodzaj opakowań do sushi zastosowaliśmy jako pierwsi w Polsce, samodzielnie projektując funkcjonalne i estetyczne tacki oraz wykonując niezbędne badania laboratoryjne. Doskonale rozumiemy wrażliwość produktu, jaki oferujemy i wiemy jak zapewnić bezpieczeństwo jego dystrybucji i przechowywania. Między innymi dlatego nasze produkty okazują się bezkonkurencyjne, a my samy możemy miesięcznie produkować kilkadziesiąt tysięcy zestawów sushi.